Мениджмънт на ученическия клас

Заглавие: Мениждмънт на ученическия клас
Автор:  Иван Иванов
Анотация: В книгата се разглежда понятието „мениждмънт на класа“ („classroom management“), включващо всички организационни и процедурни мерки за контрол на процесите в ученическия клас.

Потребностите от качествено и ефективно образование  провокираха в последните тридесет години  изследователския интерес към темата- „Мениджмънт на ученическия клас(classroom management)”.

Значимостта й  днес може да се илюстрира с данни от търсачката Google,  която на 01.03.2005г.  дава резултат  за 8 410 000 сайта в които се съдържа понятието, а на 20.01.2009г. за 19 100 000, (т.е.за почти четири години) количеството им нараства над два пъти. Търсачката дава  и информация за 3 760 страници,  съдържащи понятието на  български език.

            На български език изследването, представящо най-пълно съдържанието и развитието на идеите и опита по темата е  книгата на Иван Иванов Мениджмънт на ученическия клас. Шумен; 2005; ISBN 954-577-299-9.

В нея  можете да намерите отговор на въпросите:

Защо е нужно да познаваме, да се доверяваме и използваме познанието, събрано от изследователите по мениджмънт на ученическия клас, вместо да разчитаме на интуиция, когато работим с хора?

Кога се налага да прилагаме познанието по мениджмънт на ученическия клас ?

Как конкретно следва да става това?

Тук можете да  се запознаете със съдържанието на книгата.

socialninauki.com предоставя възможност, да допринесете за повишаване възможностите на учителите за реализиране на целите на обучението, като споделите във форума мнението и опита си  по темата или опишете конкретни ситуации, проблеми и използвани от Вас ефективни техники и методи за решаването им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *