Мултимедийни презентации на тема,
“Литосфера – процеси  и форми , резултат от релефообразуващата дейност на външните земни сили”

ДЕЙНОСТ  НА  ВЯТЪРА

ДЕЙНОСТ НА ВЯТЪРА

Продуктът  е  предназначен за учениците от  9-ти клас  в природоматематически и езикови гимназии, както и за 8-ми клас в средните  общообразователни училища.

 Отговаря  на  учебното  съдържание  по Обща физическа  география, която е част от курса на обучение по география  и икономика  и  е съобразен с учебната програма за първо  равнище.

 Предназначението на създадените презентации е да  направи преподаването на този интересен, но наситен  с географски понятия  раздел  по нагледно и по-лесно  за възприемане. Този вид разработки значително облекчават работата на учителя и активират вниманието на учениците

 Разработките  отговарят  на  урочните  единици предвидени в учебника на Петър Лазаров и Живко Желев  на издателство “Анубис” за 8-ми клас на СОУ.Това е вариантът с който разполага библиотечния фонд на ПМГ”Иван Вазов” Димитровград, в което работя. Всяка урочна единица е разработена като самостоятелна презентация с помощта на програмата Power  Point . В нея  се предлага подробна план-структура, която  в някои  моменти допълва  и обогатява учебното съдържание. Всяка форма на релефа е илюстрирана със снимков материал или схема.В някои случаи е приложена и допълнителна любопитна информация за обектите. Използвани са материали от Интернет, предоставени за широка употреба,което не изисква подписване на декларация . С помощта на  цветни маркировки се акцентира върху основните понятия. В края на всяка презентация е предложен въпрос или задача ,чрез която да бъде затвърден преподаденият материал.

 Продуктът е дело на Живка Радева Ненова – учител по география и икономика в ПМГ “ Иван Вазов” Димитровград, създаден с помощта на високите технически възможности, които предоставя училището.
                                                            Директор:………………………
                                                                                 / Ил. Славова/

Може да изтеглите от ТУК.

Забележка:

Продуктът е дело на Живка Радева Ненова – учител по география и икономика в ПМГ “ Иван Вазов” Димитровград

и не може да се репродуцира без разрешението на автора.
 
 
 
 
 
 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *